UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Очисні споруди вартістю в 1,5 млн грн на Тернопільщині не працюють

Критична ситуація склалася на одному з п'яти випусків стічних вод у Бережанах

Очисні споруди вартістю в 1,5 млн грн на…

Передає Depo.Тернопіль за інформацією Держекоінспекції в області.

Новозбудовані очисні споруди у Бережанах не працюють. Для вивчення їхнього стану роботи створена робоча група, до складу якої входять і представники Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

Комісія обстежила очисні споруди МКП "Добробут" у Бережанах по вул. Корольова, відібрали проби зворотних вод і встановли, що очисні споруди біологічної очистки не забезпечують належної фільтрації, експлуатуються з порушеннями, через що окремі елементи знищені.

За словами фахівців, це - лише один із п'яти випусків стічних вод Бережан, обладнаний очисними спорудами, на який витрачено 1,591 млн грн. Залишилось проаналізувати дану ситуацію на рівні області, не дати загубити те, у що вже вкладені кошти, запропонувати заходи щодо відновлення очисних споруд, встановити винних у скоєному, визначити доцільність влаштування очисних споруд тільки на одному зі скидів.

Робота комісії з обстеження очисних споруд триває.

Загалом, однією з найгостріших екологічних проблем Тернопільщини є скиди неочищених та недостатньо очищених стічних вод у поверхневі води комунальниками. Для поліпшення екологічного стану річок у 2015-2017 роках за кошти державного та місцевих бюджетів реконструювали та збудували очисні споруди в 11 населених пунктах області.

Нагадуємо, а в Красилові на Хмельниччині зафіксували скид стоків у річку Случ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme