UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Держпродспоживслужба Тернопільщини назвала причину спалаху сальмонельозу в дитсадку

Фактором передачі сальмонельозу стали сирі курячі яйця невідомого походження, доставлені на харчоблок одним із місцевих постачальників

Держпродспоживслужба Тернопільщини назва…

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області інформує про хід розслідування спалаху сальмонельозу серед вихованців Збаразького міського комунального ясла-садочку №1 "Калинонька", передає Depo.Тернопіль.

Станом на 10 квітня 2018 року завершено лабораторні дослідження відібраних в ході розслідування зразків харчових продуктів, а саме стегон курячих, масла солодко вершкового "Селянське", сметани та яєць. За експертними висновками Тернопільської державної регіональної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, у продуктах, що використовувалися для приготування їжі для дітей, збудника сальмонельозу не виявили.

На лабораторні дослідження скеровувалися зразки води питної водопровідної із зазначеного садка. За результатами лабораторних досліджень, за мікробіологічними показниками, вода відповідає вимогам чинного законодавства України.

Проводилася перевірка відповідності зразків змивів з технологічного обладнання харчоблоку садку на якість дезінфекції. Згідно з експертними висновками, дезінфекцію провели задовільно.

Повторні дослідження зразків сирих курячих яєць, виробництва ПАТ "Тернопільська птахофабрика", встановили відсутність збудника сальмонельозу на поверхні шкарлупи та всередині яйця.

"За результатами розслідування можна стверджувати, що фактором передачі сальмонельозу, були сирі курячі яйця невідомого походження, доставлені на харчоблок одним із місцевих постачальників," - кажуть фахівці Держпродспоживслужби.

До Головного управління Національної поліції в Тернопільській області скерували листа з проханням сприяти у виясненні фактів постачання неякісних харчових продуктів в освітні заклади Збаразького району, та повного і всебічного відбору зразків харчових продуктів.

Розслідування триває, ситуація залишається на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Нагадаємо, спалах кишкової інфекції стався наприкінці березня у Збаражі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme