Найбільшу шпундру зварили на Тернопільщині
До Книги рекордів тернополяни потрапили, дякуючи Івану Котляревському
У Тернополі встановили черговий гастрономічний рекорд, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Голос України".
Про цю давню народну українську страву згадував автор безсмертної "Енеїди" Іван Котляревський. Власне у книзі й "піддивилися" автори рекорду її рецепт.
Варили смакоту на Співочому полі в Тернополі та пригощалих всіх охочих.
Приготування щонайменше 300 літрів такої м'ясної смакоти - тушкованої в буряковому квасі свинини, дало змогу кулінару потрапити в Книгу рекордів України.
Кажуть, що в сучасній Україні шпундру готували чи не вперше.
Для приготування 248 літрів страви знадобилося 150 кг м'яса, 5 відер цибулі та 150 кг буряка, а ще трохи пшона та спеції.
Ось що про страву пишу Вікіпедія: шпундра (шпундри) - давня українська народна страва зі смаженої свинини (підчеревини чи грудини), тушкованої потім із буряками в буряковому квасі. Шпундру заправляли борошном або запареним тертим пшоном. У Івана Котляревського зустрічаємо: "Був борщ до шпундрів з буряками".
Нагадаємо, на початку травня у Тернополі встановили рекорд України - спекли "хмарочосну" ковбасу в 400 метрів.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль