UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ситий солдат - хороший солдат: Як в зоні АТО годують армійців (ФОТО)

Військовий повар з Тернопільщини Оксана Ярмаш впевнено несе свою службу

Ситий солдат - хороший солдат: Як в зоні…

Ось уже два роки, як в підрозділі Тернопільських артилеристів, проходить службу за контрактом солдат Оксана Ярмаш, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на пост в ФБ 44 окремої артбригади.

"З вигляду звичайна жінка, по життю усміхнена, щира, навіть не скажеш, що вона військова, поруч лежить бронежилет і автомат, штик - ніж, і каска. Так вже склалося, що під кінець 2015 року Оксана кардинально вирішила змінити добре оплачувану цивільну роботу на службу у війську," - розповідає прес-офіцер Юрій Кульпа. - Згодилась там її набута професія готувати і годувати, адже до цього Оксана працювала в ресторанах у Києві, в Буковелі. Поштовхом залишити цивільну роботу її ще більше надихнули події на Майдані, які згодом переросли у справжню війну."

Але тривалий час, щоб допомагати українському війську не відпускали домашні клопоти, старенька мама і троє діток, яких виховує сьогодні Оксана Ярмаш.

Тепер на її тендітних плечах, далеко від дому, що на Тернопільщині лежить велика відповідальність - годувати людей. Безумовно такі професіонали як вона, знають як зробити, аби кожен оцінив її старання. Рано встає, пізно лягає, цілий день, як та бджілка працює, щоб ніхто не був бодай ображений на смак чи якість страви. Приготувати їжу на таку кількість солдат в зоні АТО одній зазвичай важко, тому на кухні завжди хтось допомагає. І картоплю почистять, і продукти доставлять, а на святкове меню Оксана обов'язково кличе дівчат, котрі різні за посадами, але все ж... дівчата.

"Смачне меню на Новорічний та Різдвяний стіл і цього разу готували в колективі. Завдячує вона у цьому своїм посестрам по службі, а особливо за солодкий торт - десерт Світлани Дарморіз, принаймі про це кажуть самі військові. Подейкують, якщо солдат добре нагодований, йому й воювати легше. Але й справді нагодовані захисники військовим поваром Оксаною Ярмаш сьогодні впевнено несуть службу на захисті своїх кордонів, бо переживати про відсутність якісної, приготовленої по-домашньому їжі підстав і помислів зовсім немає," - резюмує Кульпа.

Читайте також: Як тернопільські гармаші вдосконалюють свої навички

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme