Тернопільські кавуни варто їстии за дві-три години після прийому основної їжі

На вміст нітратів баштанні на центральному ринку Тернополя досліджують із завезенням кожної нової партії

Тернопільські кавуни варто їстии за дві-…

Перші кавуни продають на центральному ринку у Тернополі, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на galas.te.

Однак поки що покупців небагато.

"Якщо гранично допустима концентрація 60 мг на кг, то ми зафіксували у кавунах від 10 до 30 мг на кг, такі показники вмісту нітратів. Але, якщо ви все ж остерігаєтеся перших кавунів, не варто їсти серцевину і доїдати плід на 2 см перед шкіркою. Оскільки там і накопичуються нітрати", – розповіла лікар ветмедецини лабораторії ветсанекспертизи центрального ринку Тернополя Наталія Остапів.

На центральний ринок баштанні привозять лише з Херсонської області.
Та яким довгоочікуваним би не був перший цього літа для вас кавун, варто пам’ятати, що баштанні не можна споживати у великій кількості. Оскільки кавуни містять чимало цукру.

Наталія Остапів радить тернополянам вживати кавун після 2-3 годин з часу приймання основної їжі. Бо цукор, який містить кавун, спонукає їжу не перетравлюватися, а бродити і викликати чималі проблеми у шлунку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme